Ne kapcsold be azonnal a légkondit amikor beülsz az autóba! Olvasd el az alábbi információt és mentsd meg szeretteid egészségét!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Egy leparkolt autóban amelynek nyitva vannak az ablakai, 400-800 mg benzol található, de ha autót a napon hagyjuk, vagy ha a levegő hőmérséklete meghaladja a 16 Celsius fokot, akkor a levegőbe került benzol elérheti a 2000-400 mg-ot is, ami az elfogadható értéknek a negyvenszerese!

Azok a személyek, akik zárt ablakokkal közlekednek, túlzott mennyiségű benzolt szívnak be. A benzol egy veszélyes mérgező anyag, amely káros lehet a májra, vesékre, csontokra immunrendszerre, csökkentve ezáltal a szervezet védekezőképességét, ennek következtében pedig nagyobb lehet a fertőzések esélye. Még rosszabb, hogy a szervezet nem tudja megfelelően feldolgozni ezt a mérgező anyagot. A légkondiciónálók használati utasításában az áll, hogy használat előtt két percig ki kell nyitni az ablakokat, de eddig tisztázatlan volt ez a kérdés, mert senki sem magyarázta meg nekem, hogy miért van erre szükség.

Az alábbiakban olvashatunk néhány orvosi okot:

– A benzol bizonyítottan rákkeltő, káros az immunrendszerre!

– A benzolról nemzetközi független vizsgálatok egybehangzóan állítják, hogy rákkeltő, különösen a vérképző szervekben okozhat betegségeket, például leukémiát. A méreg az immunrendszerre is káros, csökkenti a szervezet védekezőképességét, növeli a fertőzések kockázatát. Az EU már évtizedek óta korlátozza a benzol tartalmú anyagok importját és forgalmazását, teljes betiltása azonban még várat magára.

A kutatások szerint, amikor bekapcsoljuk a klímát, először forró levegőt fúj be az autóba, amely benzolt tartalmaz – olyan mérgező anyag, amely rákot okoz! Ezért nagyon fontos, hogy néhány percig hagyjuk nyitva az ablakokat.

Ha meleged van ne kapcsold be rögtön a légkondicionálót, inkább tárd ki az ablakokat és engedj be egy kis friss levegőt!

Először nyisd ki az ablakokat néhány percre és csak azután kapcsold be a lgékondicionálót. A motor beindítása után még tartsd nyitva az ablakokat néhány percig!

Gondolj csak bele egy kicsit… milyen egyszerű de fontos információ, hiszen megmentheted vel rokonaid, barátadi egészségét! Oszd meg velük is ezt a fontos információt!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?